Begrafenis

Bij het regelen van een begrafenis zult u een keus moeten maken tussen een eigen graf of een algemeen/huurgraf. Op deze pagina leggen we u uitgebreid uit welke consequenties hieruit voortvloeien. Daarbij verschillen de regels in de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere.

Over de regels in de overige gemeenten in Zeeland kunnen we u persoonlijk informeren.

Het eigen graf

Het eigen graf, ook wel familiegraf of koopgraf genoemd, is een graf waarop een uitsluitend recht rust. Dit houdt in dat u zelf kunt bepalen wie er in dat graf begraven worden en voor welke periode. De eigen graven zijn in de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere bestemd voor maximaal twee personen. In eerste instantie wordt het graf aan u uitgegeven voor twintig jaar. Daarna mag u dit verlengen met telkens tien jaar. Verlengt u niet, dan verliest u de zeggenschap over het graf.

U kunt het plekje op de begraafplaats niet zelf kiezen. U krijgt een plek toegewezen op volgorde van aanmelding. Wel biedt een eigen graf meer mogelijkheden voor het plaatsen van een monument of het aanbrengen van beplanting. De regels verschillen per begraafplaats. De actuele prijzen kunt u bij ons opvragen.

Het algemene graf

Een algemeen graf, ook wel huurgraf genoemd, wordt door de gemeenten in Zeeland beschikbaar gesteld voor een periode van minimaal tien jaar. In dit graf worden vaak twee of drie personen begraven. In een algemeen graf is het dus niet mogelijk familieleden in hetzelfde graf te laten begraven, zoals dat bij een eigen graf wel kan.

U kunt het plekje op de begraafplaats niet zelf kiezen. U krijgt een plek toegewezen op volgorde van aanmelding. Voor het plaatsen van een monument of het aanbrengen van beplanting geldt een aantal regels. De regels verschillen per begraafplaats. De actuele prijzen kunt u bij ons opvragen.

In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag over alle mogelijkheden als u kiest voor een begrafenis. De begrafenis kunnen wij in heel Zeeland voor u regelen. Wij kunnen u ook informeren over steenhouwerijen in Zeeland die grafmonumenten voor u kunnen verzorgen. 

Dominicus

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.
0118 – 413 417