Crematie

Wilt u uw dierbare laten cremeren, dan kunt u in Zeeland de crematie laten vinden in Middelburg, Goes of Terneuzen. Wilt u gebruik maken van een ander crematorium dan verzorgen we dat ook voor u. Op deze pagina vertellen wij u over de mogelijkheden.

In Zeeland zijn drie crematoria: in Middelburg, Goes en Terneuzen. U kunt ervoor kiezen om daar de bijeenkomst en condoleance te houden. Alle drie hebben zij hun eigen mogelijkheden. Wij informeren u daar graag over.

U kunt de uitvaartplechtigheid ook op andere locatie houden. Wij brengen de overledene naar het crematorium. U neemt dus afscheid op de locatie waar u ook de uitvaartplechtigheid houdt.

De crematie vindt altijd plaats op de dag van de uitvaart, na de eventuele uitvaartplechtigheid.

Na de crematie moet de as wettelijk één maand in het crematorium worden bewaard. Daarna mag u beslissen wat de definitieve bestemming wordt van de as. Hiervoor zijn globaal twee mogelijkheden: bijzetting of verstrooiing. Tijdens een persoonlijk gesprek informeren we u graag over bijvoorbeeld urnen, as-sierraden en de regels omtrent verstrooien.

Wees u ervan bewust dat er zich tijdens de crematie geen pacemaker, defibrillator of port-a-cath meer in het lichaam mag bevinden. Deze worden dus voor de crematie uit het lichaam verwijderd. De medewerkers van Uitvaartcentrum Overtoom Groen of verpleegkundigen dragen daar zorg voor

Een crematie kunnen wij vanuit heel Zeeland voor u regelen. Bel of mail onze uitvaartverzorging voor het maken van een afspraak. Uiteraard verzorgen wij ook crematies buiten Zeeland. Wij informeren u daar graag over.

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.
0118 – 413 417