Uitvaartkist / Urn

Een moeilijk en confronterend moment, is het kiezen van de uitvaartkist. Op het moment dat wij dat onderwerp met u gaan bespreken, is het overlijden opeens zo werkelijk en onherroepelijk. Tijdens ons bezoek, kunnen we uitgebreide informatie over uitvaartkisten geven.

Eenvoudige uitvaartkisten

Hierbij gaat het om eenvoudige uitvaartkisten van spaanplaat, waarbij de decor-laag van verschillende houtsoorten kan zijn zoals, zoals eiken, beuken, mahonie of kersen. Het beslag kan van hout, metaal of touw zijn. De handgrepen zijn van hout met een vlak deksel. Het deksel kan vlak of verhoogd zijn.

Massieve uitvaartkisten

Dit zijn duurzame uitvaartkisten, gemaakt van eiken, vuren, mahonie, kersen of populieren hout. Het beslag kan van hout, metaal of touw zijn. Het deksel kan vlak of verhoogd zijn. De handgrepen van hout of touw met een vlak deksel.

Duurzame uitvaartkisten of manden

Wilt u een duurzame kist, dan is er tegenwoordig veel keuze: van bananenblad, bamboe, wilgentenen tot palmbladeren. Ook rieten manden zijn mogelijk. U kunt tevens kiezen voor een opbaarplateau. Het lichaam moet dan wel, volgens bepaalde voorschriften, bedekt worden.

Urn, as-sieraad of verstrooien

Na een crematie wordt de as één maand in het crematorium bewaard. Daarna mag u de definitieve bestemming van de as kiezen. Globaal zijn hiervoor twee mogelijkheden: bijzetting of verstrooiing.

  1. Bijzetting kan in een urn. Tevens kunt u de as verwerken in een as-sieraad.
  2. De as verstrooien kan bij het crematorium, in het buitenland, op zee, vanuit de lucht of elders, bijvoorbeeld in uw eigen tuin.

U kunt de as ook tussen de nabestaanden verdelen. Als u hierover vragen heeft, beantwoorden de medewerkers van onze uitvaartverzorging die graag. Wij kunnen u ook informeren over onze leverancier in passende as bestemmingen.

Urnenhemel

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.
0118 – 413 417