Verzorging en opbaarmogelijkheden

Na het vaststellen van het overlijden, wordt uw dierbare verzorgd en gekleed. Dat kunt u zelf doen of u kunt het verzorgen overlaten aan bijvoorbeeld de thuiszorg of een medewerker van Uitvaartcentrum Overtoom Groen. Daarbij mag u uiteraard aanwezig zijn en meehelpen. De verzorging kan thuis gebeuren of in het uitvaartcentrum. U mag zelf de kleding uitkiezen, bijvoorbeeld een pyjama, trouwkleding, vrijetijdskleding of een uniform. Ook kunt u kiezen voor een lijkwade of windsels. Vanuit milieuoverwegingen heeft niet-synthetische kleding de voorkeur, maar dit is geen wet.

Thuis opbaren

Als uw dierbare is verzorgd en gekleed, kunt u daarna kiezen of u het stoffelijk overschot wilt opbaren of niet. U kunt thuis opbaren of in het uitvaartcentrum. Kiest u ervoor om thuis op te baren, dan kan dat op bed of in de kist. De kist kan in overleg open blijven of gesloten worden. Alle materialen die voor het thuis opbaren nodig zijn, regelen wij voor u.

Opbaren in ons uitvaartcentrum

Wanneer u kiest voor opbaring in ons uitvaartcentrum, heeft u de keuze uit onze faciliteit in Vlissingen, waar bezoeken op afspraak plaatsvinden. Als alternatief bieden wij privé familiekamers, waarbij u een persoonlijke sleutel ontvangt, zodat u 24 uur per dag toegang heeft voor een intiem en persoonlijk afscheid van uw dierbare.

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.
0118 – 413 417