Uitvaartceremonie

U kunt de afscheidsbijeenkomst laten leiden door de predikant, voorganger of pastoraal medewerker van de kerk waar u lid van bent. Ook kunt u kiezen voor een humanistische uitvaartbegeleider, woorddienst of ritueelbegeleider of een of meerdere familieleden.

Persoonlijk afscheid

De uitvaartverzorger kan de uitvaartceremonie eveneens voor u vormgeven: de aanwezigen welkom heten, eventuele sprekers aankondigen, een tekst of gedicht voorlezen of het dankwoord uitspreken. We kunnen in onze uitvaartcentrums ook een Powerpoint-presentatie laten draaien met foto’s en filmpjes van de overledene. Het is ook mogelijk om het de lichtjesboom in het uitvaartritueel te betrekken en deze aan te steken. Vaak wordt tijdens de uitvaartceremonie bij een begrafenis of crematie muziek beluisterd.

Condoleren

Na afloop van de ceremonie is er vaak gelegenheid tot condoleren. Hieraan kunt u op diverse manieren en op verschillende locaties invulling geven.

Onze uitvaartverzorger kan u tijdens de afscheidsbijeenkomst van dienst zijn, maar u mag de invulling ook helemaal zelf verzorgen.

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.
0118 – 413 417